Fame - the movie

Som sagt, såg vi Fame på bio.

Jag har hört att de som sett originalfilmen inte tyckt den nya moderna tolkningen inte var nåt vidare, men så är det ju alltid. Har du sett originalet så brukar "kopian" inte vara så bra. Jag som inte sett originalet, bara musikalen, tyckte att filmen var riktigt go.

För er som inte vet handlar filmen om utspelar sig handlingen på New York City High School for the Performing Arts, en skola för de som bla. dansar, spelar och sjunger. Jag tror faktiskt att den utspelar sig på samma skola som en annan riktigt grym dansfilm, min favorit, Step Up.

Iallafall, under filmen får vi lära känna några elever på skolan och följa deras tre år på skolan, från att de lyckas komma in, till det att de tar studenten. Jag tycker att dansscenerna i filmen var riktigt fräcka, speciellt gillade jag en scen till låten "Black and Gold" av Sam Sparro. Den blev faktiskt ganska mäktig när man såg den på bio.


Volley och bio

Det blev en jättelyckad heldag med tjejorna! Vi tog bussen till Göteborg där vi först åt lunch och sedan bar det av till Beachvolley-hallen. Där spelade vi i två timmar, hur roligt som helst. Trötta och sandiga hoppade vi in i duschen, gjorde oss klara och tog bussen till bion. Vi kollade på den nya Fame filmen.

Flying around

Nu flänger jag runt igen. Precis som jag önskade i senaste inlägget, händer det grejer nu.

Igår var jag jag hemma hos Felicia och kollade på skräckfilm med henne och Icka. Vi tittade på "The Grudge", tio år efter alla andra, jag vet. Jag som är vääldigt lättskrämd skrek självklart åt vadsomhelst. Detta hade Icka och Felicia självklart skitroligt åt, men vet ni vad? Den bjuder jag på. Jag ÄR lättskrämd, nu har jag sagt det.

Jag och Icka åkte inte hem, utan stannade hos Felicia under natten. Runt klockan 11-12 vaknade Icka och hon, någon timma senare tyckte jag det va dags att stiga upp. De brukar bli så, hum. Här är planerna för den närmaste tiden:

- Stanna hos Felicia
- Träna med henne 6-8
- Direkt hem till Maja
- Duscha hos Maja
- Film med tjejorna
- Antagligen sova hos Maja
- Tandläkaren nästa morgon

Leva i kappsäck, eller va säger man?

På tisdag bär det av till Göteborg, där det blir beachvolleyboll och bio. Can't wait!


Love.lov.love.lov

Äntligen lov. Jag har mysat hemma ikväll, kollat på film och ätit naturgodis. Bestämde mig för att bara ta det lugnt ikväll, ladda inför veckan. Imorgon ska jag iväg och handla, Freeport blir det. Behöver nya träningsskor, så ett par sånna hoppas jag på att hitta.


Är väldigt laddad för höstlov. Ska bli gött att bara glida runt och göra vad man vill ett tag. En vecka ledigt, en vecka sovmorgon, en vecka sena kvällar, en vecka av möjligheter. Jag är ready, vad händer?


Känslan

En go känsla. 

Man sitter och tittar på tv på kvällen och börjar skruva på sig i soffan. Detta eftersom man vet att man måste gå och göra sig klar för att sova snart. Men det vill man ju inte, man vill vara upp längre, kolla på något bra program. Man vet att nästa dag i skolan kommer man vara otroligt trött, om man inte går och lägger sig. Mitt upp i allt detta går det plötsligt upp för en, att man har sovmorgon nästa dag. Underbart.

Den känslan har jag nu.

 


Spring, spring

Nu sitter jag i skolcafeterian, "redo" för en ny dag. I eftermiddag ska jag, som varje måndag, iväg och träna friidrottsgruppen. Har inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på med dem idag, men just nu lutar det åt jag ska låta dem springa tills de inte klarar mer. Hinderbana kanske?

Gone goingTjejorna har precis åkt
Vi hade grymt skoj igår
Jag är skittrött
Idag är det dans!


Shoes and jackets, shoes and jackets, shoes and jackets.

Det blev en oändligt lång sväng på stan igår! Jag provade alla jackor och skor som fanns och ett par skor fick jag iallafall köpt. De var inte så jättespeciella, men jag tycker om dem. De är iallafall ett par svarta stövlar, mellanhöga. Nej, jag köpte inte sånnadär höööööööga stövlar som är modernt just nu, inte min stil helt enkelt. Visar bild på dem om några dagar.

Nu väntar en dag i skolan, kanske blir det träning sen ikväll. Jag är lite småkrasslig så det återstår att se.


Den hemska sanningen

Igår efter skolan tog jag bussen in till Göteborg där jag träffade två kompisar jag inte sett på länge. Vi gick på stan, åt och sen blev det bio. Jag älskar att gå på bio, det är hur mysigt som helst. Det blir en sån go stämning när man sitter massa folk och tittar tillsammans. Filmen vi kollade på hette The ugly truth och huvudrollen hade Grey's Anatomy skådespelerskan Katerine Heigl. Jag tycker att filmen var jättemysig och verkligen värd att se.

Jag är i desperat behov av en vinterjacka och skor, så efter skolan bär det iväg för att hitta något som faller mis i smaken!


Inspirerad

Inspirerad var det ja! Förra veckan var jag och min nya klass på en föreläsning inne i Göteborg. Vi hade fått höra att det skulle vara någon fotograf som skulle prata om naturkunskap och visa lite bilder. Jätteroligt tänkte jag, men min inställning ändrades drastiskt när det väl hade börjat. Fotografen hette Mattias Klum och han var grym. När han var 17 år hoppade han av skolan och blev fotograf på heltid. När han blivit 22-23 år fick han jobb på tidnigen National Geographics och sen dess har han varit fotograf för dem. Det är bara 15 fotografter i hela världen som är anställda på tidningen, så det är ett mycket bra jobb. Han berättade en massa saker han hade varit med om och jag tyckte det var hur roligt som helst att lyssna på. Det kändes som att han hade varit överallt och gjort allt! Avundsjuk, men intresserad satt jag och lyssnade i en och en halv timma som kändes som högst 10 minuter. Här är en av hans bilder som jag tycker mycket om:


Bilden är lånad från hans hemsida


Time to sleep

Hinner inte berätta om min dag nu, måste få lite sömn.

Jag är inspirerad är allt jag hinner skriva, Mattias Klum kan jag tillägga. Berättar mer imorgon!


Wanna be the best

Idag var jag på dansen! Jag kämpar fortfarande för att bli kvitt en envis förkylning, så jag var bara med på koreografin. Våran tränare har satt ihop en koreografi som vi ska framträda med när det är uppvisning i december. Eftersom jag vart sjuk har jag missat några veckor, så jag ligger lite efter. Tyckte ändå jag kom ikapp hyfsat, det löser sig, det är en stund kvar till december!

För varje gång jag dansar älskar jag det bara mer och mer. Jag hade önskat att jag kunde lägga mycket mer tid på dansen, men det är lite knepigt. Träningen är minst en halvtimme bort med buss och höstens kurser har redan börjat överallt, så tills vidare får jag nöja mig med en gång i veckan. Sanningen är att det verkligen inte räcker, en gång i veckan är helt, helt, helt för lite! Har aldrig direkt känt såhär för en sport förut. Jag vill lära mig mer och mer, jag vill lära mig allt. Jag vill testa alla dansstilar som finns, utveckas och lägga så mycket tid som möjligt på dansen. Jag har till och med börjat tycka att balett hade vart skoj att testa, en balettkoreografi till någon tuffare musik kan vara helt grymt. Dessutom är det otroligt vilken kontroll och balans man får.

Tillbaka till verkligeten nu, jag får hålla ut till efter jul, då kurserna börjar om.
Nu ska jag lägga mig.

Skoj kanske det är, men sånnahära ser inte ens lite bekväma ut


Give me something

Efter att ha tagit det lugnt med bloggen ett tag nu, känner jag att det är dags att dra igång igen.

Såhär är det: När det händer en massa saker i mitt liv är jag så uppe i dem att jag glömmer allt annat. Oftast får jag lust att blogga när det inte händer så himla mycket, för det är då jag har tid. Det säger ju sig själv att det inte blir så mycket roligt att skriva om när det inte händer mig något, därför tröttnar jag efter ett tag. Just nu händer det inte mycket i mitt liv, men jag hade tänkt att få något att hända och samtidigt fortsätta skriva i bloggen. Vad sägs om detta? Detta betyder att ni tillslut kanske får läsa om något spännande som omväxling.

Vad ska hända då? Mitt enda problem är att jag inte vet. Livet flyter på nu. Jag har kommit in i min nya vardag som innebär gymnasiet och allt bara rullar på. Detta gör att jag blir rastlös, jag tycker att något spännande måsta hända. Så nu ligger jag och funderar. Jag ligger på min säng med datan i knät i mitt rum, regnet piskar mot fönsterrutan och musiken är på. Jag funderar på vad som ska hända.
RSS 2.0